Privatumo ir slapukų politika

2018 m. liepos 31 d. redakcija

BENDROJI INFORMACIJA

Ši privatumo politika nustato UAB „Litnaglis“, juridinio asmens kodas 171696632, buveinės adresas Žlibinų kel. 8, Glaudžių kaimas, Plungės r., elektroninio pašto adresas info@litnaglis.com (toliau – Valdytojas), vykdomo interneto svetainės www.litnaglis.com lankytojų ir kitų duomenų subjektų asmens duomenų tvarkymo sąlygas, su asmens duomenų tvarkymu susijusių duomenų subjektų teisių įgyvendinimo tvarką.

Valdytojas gali bet kuriuo metu peržiūrėti ir pakeisti privatumo politiką, todėl rekomenduojame periodiškai patikrinti, ar esate susipažinę su aktualia privatumo politikos redakcija.

Interneto svetainės lankytojų asmens duomenys yra tvarkomi vadovaujantis galiojančiais teisės aktais ir užtikrinant tinkamas technines bei organizacines asmens duomenų apsaugos priemones.

Valdytojas jūsų pateiktus ar paties Valdytojo jūsų sutikimu surinktus asmens duomenis naudoja tik privatumo politikoje nurodytais tikslais, nei atlygintinai, nei neatlygintinai neperduoda asmens duomenų valdyti kitiems asmenims, išskyrus šioje privatumo politikoje nurodytus atvejus. Jūsų asmens duomenys gali būti atskleisti kitiems asmenims tik tada ir tik tiek, kiek tai yra būtina siekiant suteikti Jums paslaugas, įvykdyti užsakymą ir pan.

Interneto svetainėje yra nuorodų į Valdytojui nepriklausančias interneto svetaines. Valdytojas nėra atsakingas už šių svetainių taikomas privatumo politikas, todėl rekomenduojame būti aktyviems ir susipažinti su interneto svetainių, į kurias esate nukreipiami, privatumo politikomis.

INTERNETO SVETAINĖS LANKYTOJŲ ASMENS DUOMENYS, SLAPUKŲ NAUDOJIMAS

Slapukai

Interneto svetainėje yra naudojami „slapukai“ (angl. cookies) – maži tekstiniai failai, išsaugomi Jūsų įrenginio (pavyzdžiui, kompiuterio, mobiliojo telefono, planšetės) naršyklėje, kai jūs naršote interneto svetainėje.

Interneto svetainėje naudojami slapukai mums yra reikalingi, kad galėtume:

  • užtikrinti tinkamą interneto svetainės veikimą;
  • užtikrinti optimalų interneto svetainės greitį ir saugumą;
  • sužinoti interneto svetainės ir atskirų jos puslapių, dalių lankomumą, analizuoti interneto svetainės lankytojų srautus (apsilankymo datą ir laiką, naudojamas naršykles, įrenginių rūšis ir jų ekrano dydžius) ir tokiu būdu nuolat tobulinti interneto svetainę, kad būtų geriau patenkinti jūsų poreikiai.

Duomenų valdytojas naudoja šių rūšių slapukus:

CategoryNamePurposeExpiry
PreferenceslangRemembers the user's selected language version of a websiteSession
Preferencespll_languageThis cookie is used to determine the preferred language of the visitor and sets the language accordingly on the website, if possible.1 year
Statistics_gaRegisters a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website.2 years
Statistics_ga_#Used by Google Analytics to collect data on the number of times a user has visited the website as well as dates for the first and most recent visit.2 years
Statistics_gatUsed by Google Analytics to throttle request rate1 day
Statistics_hjAbsoluteSessionInProgressTh is cookie is used to count how many times a website h as been visited by different visitors - this is done by assigning the visitor an ID, so the visitor does not get registered twice.1 day
Statistics_hjFirstSeenThis cookie is used to determine if the visitor has visited the website before, or if it is a new visitor on the website.1 day
Statistics_hjidSets a unique ID for the session . This allows the website to obtain data on visitor behavior for statistical purposes.Persistent
Statistics_hjTLDTestRegisters statistical data on users' behavior on the website. Used for internal analytics by the website operator.Session
Statistics_gidRegisters a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website.1 day
Marketing__fb_chat_pluginUsed to track the user’s in teraction with the website’s Facebook chat-w idget.Persistent
Marketing_fbpUsed by Facebook to deliver a series of advertisement products such as real time bidding from third party advertisers.3 months
Marketing_gcl_auUsed by Google Ad Sense for experimenting with advertisement efficiency across web sites using their services.3 months
Marketingads/ga-audiencesUsed by Google Ad Words to re-engage visitors that are likely to convert to customers based on the visitor's online behavior across websites.Session
MarketingbcookieUsed by the social networking service, Linked In, for tracking the use of embedded services.2 years
MarketingbscookieUsed by the social networking service, Linked In, for tracking the use of embedded services.2 years
MarketinglidcUsed by the social networking service, Linked In, for tracking the use of embedded services.1 day

Slapukus apriboti ar užblokuoti galite valdydami savo interneto naršyklės nustatymus. Jeigu norite, kad interneto svetainės jūsų įrenginyje netalpintų visiškai jokių slapukų, pritaikykite savo interneto naršyklės nustatymus taip, kad jums būtų pranešta prieš patalpinant bet kokį slapuką arba interneto naršyklė atmestų visus slapukus. Nustatymus turėsite atskirai pritaikyti kiekvienai kiekvieno įrenginio interneto naršyklei.

Uždraudę bet kokį slapukų naudojimą ar apriboję jų naudojimą, galite negauti norimų paslaugų arba negalėti naudotis interneto svetainės funkcionalumais.

Išsamesnę informaciją apie slapukus, jų veikimo principus ir nustatymus galite rasti interneto svetainėje  http://www.allaboutcookies.org.

Užklausos

Interneto svetainėje yra sudaroma galimybė susisiekti su Valdytoju trimis būdais: užpildant interneto svetainės puslapyje https://www.litnaglis.com/lt/tapkite-partneriu/ esančią užklausos formą, rašant elektroninį laišką interneto svetainėje nurodytu elektroninio pašto adresu arba interneto svetainėje nurodytu telefono numeriu.

Tikslu atsakyti į jūsų pateiktą paklausimą ir išsaugoti komunikacijos įrodymus (įgyvendindamas teisėtą interesą vykdyti efektyvią komunikaciją ir išvengti su asmenų aptarnavimu susijusių ginčų), Valdytojas tvarko šią jūsų pateiktą informaciją:

  • susisiekiant per savitarnos svetainę tvarkomas vardas, įmonės pavadinimas, telefono numeris, elektroninio pašto adresas ir pateikta užklausa. Nenurodę šios informacijos, negalėsite su mumis susisiekti pateikdami užklausimą.
  • susisiekiant interneto svetainėje nurodytu elektroninio pašto adresu, tvarkomas elektroninio pašto adresas, elektroninio laiško data, laikas ir susirašinėjimo su Valdytojo atstovu turinys.

Kartu su paklausimais pateikti asmens duomenys bei tolesnis jūsų bei Valdytojo atstovo susirašinėjimas bus saugomas tiek, kiek tai bus reikalinga siekiant įvykdyti konkrečią užduotį bei užtikrinti Valdytojo teisių įgyvendinimą.
Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos Privatumo politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA.

VAIZDO STEBĖJIMAS

Valdytojo buveinės, esančios Žlibinų kel. 8, Glaudžių kaimas, Plungės r., teritorijoje ir patalpose yra vykdomas vaizdo stebėjimas. Vaizdas stebimas siekiant užtikrinti Valdytojo turto ir darbuotojų saugumą. Šių duomenų tvarkymo teisinis pagrindas – teisėtas Valdytojo interesas užkirsti kelią žalos, kurią Valdytojas patirtų praradęs turtą ar neužtikrinęs darbuotojų saugumo, atsiradimui.

Stebimos teritorijos ir patalpų dalys yra pažymėtos vaizdinėmis priemonėmis, matomomis prieš patenkant į vaizdo stebėjimo lauką.

Vaizdo įrašų saugojimo terminas priklauso nuo konkretaus vaizdo įrašymo įrenginio techninių parametrų. Vaizdo įrašai yra saugomi nuo 3 iki 6 mėnesių, konkretus saugojimo terminas priklauso nuo atskiro vaizdo įrašymo įrenginio techninių parametrų.

Jūsų teisės, susijusios su vaizdo duomenų tvarkymu, yra nurodytos Privatumo politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA.

KANDIDATŲ Į DARBUOTOJUS ASMENS DUOMENYS

Visus asmenų, pageidaujančių įsidarbinti Valdytojo bendrovėje, pateiktus asmens duomenis Valdytojas tvarko tik darbuotojų atrankos ir įdarbinimo tikslu, turėdamas teisėtą interesą įvertinti kandidato tinkamumą dirbti pageidaujamą darbą.

Be paties asmens, pageidaujančio įsidarbinti Valdytojo bendrovėje, pateiktų duomenų atrankos ir įdarbinimo vykdymo tikslu Valdytojas gali rinkti ir kitaip tvarkyti kitus viešai prieinamus kandidato duomenis, t. y. ieškoti informacijos internete, patikrinti kandidato socialinių tinklų (pavyzdžiui, LinkedIn, Facebook, Twitter) profilius ir pan. Valdytojas taip pat gali kreiptis į kandidato gyvenimo aprašyme (CV) nurodytus buvusius kandidato darbdavius ir prašyti pateikti informaciją apie kandidato kvalifikaciją, profesinius gebėjimus ir dalykines savybes.

Kandidato, dalyvaujančio Valdytojo paskelbtoje atrankoje į konkrečią darbo vietą, pateiktus ir savarankiškai surinktus duomenis apie kandidatą Valdytojas saugo 4 mėn. nuo konkrečios darbuotojo atrankos pasibaigimo. Asmens duomenų saugojimo terminas pratęsiamas tik gavus atskirą kandidato sutikimą. Jei sutikimas saugoti kandidato asmens duomenis ilgiau nei 4 mėn. po atrankos pasibaigimo nėra gaunamas, pasibaigus šiam terminui visi (tiek pateikti kandidato, tiek surinkti Valdytojo) kandidato asmens duomenys yra sunaikinami.

INFORMACIJA APIE TEISES

Visi asmenys, kurių asmens duomenis tvarko Valdytojas, turi:

Teisę susipažinti su Valdytojo tvarkomais savo asmens duomenimis

Teisę reikalauti ištaisyti neteisingus arba netikslius savo asmens duomenis
Teisės susipažinti ir reikalauti ištaisyti asmens duomenis įgyvendinamos pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba elektroninio pašto adresu info@litnaglis.com (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas).
Pateikdamas prašymą susipažinti su vaizdo duomenimis, duomenų subjektas turi nurodyti Valdytojo teritorijos dalį ir (ar) patalpas), kuriose lankėsi, taip pat apsilankymo datą bei laiką.
 Teisę reikalauti, kad Valdytojas apribotų asmens duomenų tvarkymą, kol bus patikrintas asmens duomenų tikslumas, kol bus nustatyta, ar su asmens duomenų tvarkymu nesutinkančio duomenų subjekto interesai yra viršesni už Valdytojo, taip pat tais atvejais kai asmens duomenys yra tvarkomi neteisėtai, tačiau duomenų subjektas nesutinka, kad šie duomenys būtų ištrintiŠi teisė įgyvendinama pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba elektroninio pašto adresu info@litnaglis.com (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas). Jei prašymas yra pagrįstas, asmens duomenų tvarkymas apribojamas per 5 darbo dienas nuo prašymo gavimo.
Teisę į duomenų perkeliamumąŠi teisė įgyvendinama pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba siunčiant jį elektroninio pašto adresu info@litnaglis.com (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas). Jei prašymas yra pagrįstas, Valdytojas ne vėliau kaip per 30 dienų nuo prašymo gavimo pateikia jums arba jūsų nurodytam duomenų valdytojui jūsų asmens duomenis kompiuterio skaitomu formatu.
Teisė reikalauti ištrinti duomenisŠi teisė įgyvendinama pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba siunčiant jį elektroninio pašto adresu info@litnaglis.com (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas). Duomenų valdytojas ne vėliau kaip per 30 dienų nuo prašymo gavimo dienos ištrina atitinkamus asmens duomenis arba atsisako patenkinti prašymą ir raštu nurodo atsisakymo priežastis.
Teisę paduoti skundą priežiūros institucijaiŠi teisė gali būti įgyvendinama pateikiant skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai dėl bet kokių su jūsų asmens duomenų tvarkymu susijusių Valdytojo veiksmų.

Tais atvejais, kai įgyvendinate savo teises pateikdami rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu paštu, kartu su prašymu būtina pateikti ir notaro patvirtintą asmens dokumento (paso, asmens tapatybės kortelės) kopiją.

KONTAKTAI

Jei turėtumėte su privatumo politika susijusių klausimų, susiekite su mumis ir mes jums padėsime:

UAB „Litnaglis“
adresas Žlibinų kelias 8, Glaudžių kaimas, Plungės raj. sav.
Tel. nr. +370 448 53737
Fax. +370 448 53744
El. paštas info@litnaglis.com